2 september 2020
19:30

Nyköpings BIS

Referat: Karlslunds IF FK - Nyköpings BIS

Kvällens match i Ettan Norra mellan Karlslunds IF FK och Nyköpings BIS på Karlslund Arena slutar i en skön, rättvis och väldigt efterlängtad seger för hemmalaget, efter att Tidjani Diawara avgör i den andra halvleken med matchens enda mål, och sicket mål det var!

Karlslund har som bekant haft det tufft poängmässigt under sensommaren, även om laget i många matcher varit med prestationsmässigt så har segrarna uteblivit. Ikväll vände det.

Karlslund ställer upp med följande manskap:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Filip Stankovic – Helmer Andersson – Sermed Habib
Ibrahim Habib – Jonathan Lundberg – Sebastian Loyola Nydén
Christer Lipovac – Tidjani Diawara – Rickson Mansiamina

Avbytare:
Rasmus Forsell, Edvin Tellgren, Christopher Alp, Lukas Julher, Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva

Karlslund börjar matchen förtroendeingivande med ett bolltryggt och rörligt anfallsspel. Ja, så är det i stort sett hela matchen. Nyköping ligger lågt och väntar på misstag, och kommer även till några bra lägen men Kindberg i målet behöver inte göra några tokräddningar under matchen utan avsluten hamnar utanför, över eller blir plockpotatis för Karlslunds målvakt.

Redan i den 29:e minuten tvingas Karlslund till ett första byte då lagkaptenen Christer Lipovac går av med känningar i baksida lår. Lipovac, som börjat matchen bra, lämnar över kaptensbindeln till Ibrahim Habib och tänker ”det är lugnt, det här fixar grabbarna”. In kommer ÖSK-lånet Nadir Ayéva.

Ställningen förblir 0-0 till pausvilan och även om det är ett visst övertag för Karlslund så är det ett faktum att det var ett tag sedan laget gjorde ett spelmål. Senaste målet var på straff i förra matchen av Jonathan Lundberg och innan dess hade laget två mållösa matcher framåt. Bästa chansen under den första halvleken får nyförvärvet Rickson Mansiamina som får en passning från Sebastian Loyola Nydén som går som smör i solsken genom halva Nyköping och fram till Mansiamina som kommer fri med målvakten, men där målvakten gör en fin parad och räddar.

Under den andra halvleken fortsätter Karlslund att trumma på. Nyköping är inte ofarliga i sina kontringar men inga ordentliga avslut hamnar som sagt hos Kindberg.

I den 75:e minuten får Tidjani Diawara en fin passning av för dagen felfria och utmärkte mittbacken Filip Stankovic, och där Diawara vänder upp och skickar bollen upp i bortre hörnet! Släkten är synnerligen värst, tänker alla nyköpingbor då Diawara har 15 seriematcher för Bissarna under säsongerna 2017-18 på sitt konto. Diawara gör därmed sitt fjärde seriemål för säsongen och definitivt det snyggaste hittills.

1-0 står sig matchen ut och Karlslund tar tre viktiga poäng och knappar in på närmaste lag ovanför kvalstrecket, vilka är Örebro Syrianska IF som förlorade sin match ikväll och har nu endast två poäng upp på Karlslund.

In under den andra halvleken kommer Christopher Alp och Dennis Koss.

Det var fina insatser rakt igenom av hela laget ikväll, och det var egentligen inget snack om saken att Karlslund var det bättre laget. Men det behöver ju göras minst ett mål för att laget ska ha chansen att vinna, och det räckte idag.

Några spelare att lyfta lite extra i hemmalaget är Sebastian Loyola Nydén och Ibrahim Habib på det centrala mittfältet som i sina bästa stunder, som just ikväll, är helt magiska i sitt samarbete, sina löpmeter och sin betydelse för laget. Även Filip Stankovic med en fin assist och många vunna dueller och ytterligare öppnande passningar framåt samt ytterbacken Gabriel Kopkin med sin fina teknik och offensiva rajder tål att hyllas ikväll. Ja, det var som sagt ingen som föll ur ramen utan alla gjorde en av sina bästa insatser för säsongen och det var väldigt passande att ta fram det just ikväll.

SportExpressen Play: Highlights

Grattis till kvällens seger och prestation, boys!

Nästa match spelas söndag 6 september kl 16.00 på Karlslund Arena då vi tar emot IF Brommapojkarna.